Mici secrete, Mari efecte

In bucatarie exista mici secrete, pe care si eu la randul meu le-am aflat de la mama si de la bunica. E adevarat ca unele le-am mai citit si prin reviste. M-am hotarat sa impartasesc cu voi, in fiecare sapatamana, micile secrete care iti vor usura munca in bucatarie.
  • Daca puneti la fiert un ou cu coaja crapata, frecati crapatura cu putina lamaie. Albusul se coaguleaza in coaja lui.
  • Telina cu sos de maioneza, mustar si usturoi va fi mai savuroasa, daca inainte de a o da prin razatoare, o tineti cateva minute in apa clocotita. In maioneza adaugati un varf de cutit de zahar pudra.
  • Legumele verzi isi pastreaza culoarea intensa, daca la fierbere adaugati in apa putin praf de copt.
  • Carnatii se rumenesc frumos pe gratar, daca sunt presarati cu putin zahar.
  • Patrunjelul ramane proaspat si nu-si pierde vitaminele daca se pastreaza intre doua farfurii adanci.
  • Puteti indeparta mai usor coaja sfeclei fierte daca, dupa fierbere, o tineti cateva minute sub jetul de apa rece.
  • Fructele uscate se umfla mai repede daca vor fi introduse intr-un vas cu apa, in care ati dizolvat o lingura de drojdie de bere uscata sau proaspata.
  • Sosurile cu smantana nu se fierb niciodata la foc mare. Pentru ele este indicate prepararea pe vas cu aburi.