Tort cu 3 feluri de mousse

Tort cu 3 feluri de mousse

Am pregătit acest tort de foarte multe ori, el fiind preferatul familiei. Este un tort cu care poți să încânți și cel mai pretențios musafir. Nu cred să fie cineva căruia să nu îi placă. Este ceva atât de fin și rafinat încât nu o să auzi decât wowww după ce au gustat.

 

Tort cu 3 feluri de mousse

 

Ingrediente necesare:

1. Blatul pentru tortul 3 mousse de ciocolată

  • 60 grame nuci pisate
  • 100 grame zahăr pudră
  • 20 grame cacao
  • 4 albuşuri de ouă
  • 1 praf sare
  • ½ fiolă rom

2. Mousse de ciocolată albă

  • 125 mililitri frișcă lichidă
  • 250 grame ciocolată albă
  • 300 grame frișcă bătută
  • 1 plic gelatină

3. Mousse de ciocolată cu lapte

  • 125 mililitri frișcă lichidă
  • 160 grame ciocolată cu lapte
  • 100 grame frișca batută
  • 1 plic gelatină

4. Mousse de ciocolată amăruie

  • 125 mililitri frișcă lichidă
  • 200 grame ciocolată amăruie
  • 110 grame frișcă bătută
  • 1 plic gelatină

Mod de preparare

Blatul

Nucile pisate se amestecă cu 60 g zahăr pudră şi cacao. Albuşurile se bat spumă cu 40 g zahăr pudră şi un praf de sare. Peste albuşurile spumă se adaugă amestecul de nuci şi se amestecă uşor cu lingura. Se răstoarnă într-o formă detaşabilă (cu diametru de 26 cm) unsă cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute. Se lasă la răcit.

Mousse de ciocolată albă

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă! La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţi şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută. Se omogenizează.

Mousse de ciocolată cu lapte

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă! La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata cu lapte ruptă în bucăţi şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută. Se omogenizează.

Mousse de ciocolată amăruie

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, atât cât să o acopere (100 ml), timp de 10 minute. Apoi se dizolvă la bain-marie. Atenţie să nu fiarbă! La bain-marie se pun 125 ml frişcă, se adaugă ciocolata amăruie ruptă în bucăţi şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, iar când este călduţă se adaugă gelatina, se amestecă bine şi se pune şi frişca bătută. Se omogenizează.

Peste blatul rece se adaugă primul strat de mousse de ciocolată albă. Se dă la rece aproximativ 1 oră, ca să se întărească suficient pentru următorul strat de mousse. După ce s-a întărit primul strat, se adaugă cel de-al doilea strat de mousse de ciocolată cu lapte. Se bagă din nou la rece timp de o oră. În final se adaugă cel de-al treilea strat de mousse de ciocolată amăruie şi se ţine la rece până se întăreşte şi acest ultim strat. Se desface partea detaşabilă. Îl puteți orna după propria imaginație.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: