Pulpe de Pui Superioare, Dezosate și Făra Piele în Crustă Crocantă

Pulpe de Pui Superioare, Dezosate și Făra Piele în Crustă Crocantă

Pulpe de Pui Superioare, Dezosate și Făra Piele în Crustă Crocantă

Duminică am “testat” o rețetă nouă, și anume pulpe de pui dezosate în crustă crocantă. Nu credeam ca o să îmi placă, pentru că eu una nu mâncam din pui decât pieptul. Am rămas surprinsă ce bun a ieșit, și mi-am dat seama cat de mult am pierdut că în tot acest timp refuzam efectiv să mănânc pulpa de pui. O să vă explic mai jos cum am procedat mai exact.

Ingrediente necesare

  • 10 pulpe de pui superioare, dezosate, fără piele
  • 3 ouă
  • 3 linguri de lapte
  • făina
  • fulgi de porumb mărunțit
  • sare
  • ulei de palmier

Modul de preparare

Mai întâi am tăiat fiecare pulpă în jumătate, apoi am bătut puțin carnea și le-am sărat. Le-am lăsat să stea jumatate de oră așa, timp în care mi-am pregătit masa cu restul ingredientelor necesare. Am bătut bine ouăle, apoi am adăugat laptele și sarea. Fulgii de porumb i-am mărunțit bine cu ajutorul bătătărului de carne.

Am luat fiecare pulpă și am dat-o mai întâi prin făină, apoi prin ou și ultima dată prin fulgi. Aveți grijă să acoperiți bine cu fulgi pe toată suprafața. Pe masă am pus o folie de aluminiu unde puneam fiecare pulpă pregătită pentru prăjit. Le-am lăsat să stea 10 minute, deoarece am descopreit că fulgii se lipesc mai bine de carne dacă stau un pic. Am încins tigaia în care am pus ulei de palmier și am prăjit câte 4 pulpe o dată în baie de ulei. Au ieșit foarte corcante.

Noi le-am servit cu cartofi piure și sos de usturoi. Am rămas foarte repede foarte încântată și cu siguranță voi mai pregăti și altădata pulpe, poate chiar de Paște. Noi le-am servit călduțe, dar și reci sunt foarte bune.

image2
image3
image1

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: