Prăjitură cu Cremă de Vanilie și Blat cu Nucă de Cocos

Prăjitură cu Cremă de Vanilie și Blat cu Nucă de Cocos

Prăjitură cu Cremă de Vanilie și Blat cu Nucă de Cocos

Nuca de cocos e preferata mea de data aceasta… și a celei mai bune prietene… a lui sis, cum ne place nouă să ne spunem. Așa că atunci când a venit acasă de la spital cu cea dea doua fetiță am așteptat-o și cu un cadou dulce. A fost tare încantată, așa în cât a ascuns prăjitura de ceilalți să o poată savura doar ea :-)).

Ingrediente necesare:

 Pentru blatul de nucă de cocos
  • 6 albușuri
  • 300 grame nucă de cocos
  • 300 grame de zahăr
  • un praf de sare

Pentru crema de vanilie

  • 6 gălbenușuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 50 grame de amidon
  • 300 militri de lapte
  • 350 mililitri de frșică
  • o fiolă esență de vanilie
  • un praf de sare

Pentru stratul de ciocolată

  • 200 grame de ciocolată
  • 75 militri de frișcă lichidă

Prepararea blatului din nucă de cocos

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul până se obține o spumă densă și lucioasă. Apoi adăugăm nuca de cocos pe care o incorporăm cu ajutorul unei palete. Tava o tapetăm cu hârtie de copt, dupa care turnăm compozițe și nivelăm.

Se coace la 160 – 170 de grade grade, până se aurește deasupra. După ce s-a răcit, scoatem cu grijă blatul din tavă(neavând făină se sfărâmă foarte ușor), și îl punem în tavă. Peste el punem stratul de ciocolată. Frișca și ciocolata o punem pe baie de abur până se omogenizează și apoi o turnăm caldă, peste blat. Dăm tava la rece până ce se întărește ciocolata.

Prepararea cremei de vanilie

Gălbenușurile le amestecăm cu zahărul, amidonul si 100 mililiri de lapte rece. Restul de lapte îl punem la fiert și când începe să fiarbă turnăm peste amestecul de gălbenușuri și fierbem amestecand continuu până se îngroașă. O lasam să se răcească.

Între timp batem frișca. Crema răcită o mixăm cu mixerul și adăugăm pe rand câte o lingură din frișcă bătută până când o încorporăm pe toată. Apoi adăugăm esența de vanilie.

Întindem crema peste stratul de ciocolată și decorăm cu ciocolată neagră rasă. Se ține la frigider câteva ore, apoi se poate porționa cu ajutorul unui cuțit încălzit în apă fierbinte.

Dacă vă place cocosul vă recomand cu plăcere această prăjitură delicioasă!

image-2

image-3

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: