Dulceață de ardei iuți

Dulceață de ardei iuți

Dulceață de ardei iuți

O rețetă pe care nu o voi uita niciodată! E iute, iute, iute ardeiul iute :-)) am experimentat pe propria piele ce inseamnă să cureți 1 kg de ardei iuți fără mânuși, nu de alta dar nu am putut lucra cu ele:-)), însă a meritat! Ce a ieșit e mai mult decât delicios!

Cu siguranță la următoarea”tură” voi purta musai neapărat mânuți, pentru că sigur va mai fi o dată viitoare. Merge minunat alaturi de carnea de porc, vită sau pui, chiar și cu cartofi prăjiți! Eu sincer, anul trecut cand am descoperit această “dulceață” o mâncam zilnic și cu orice :-))

Eu zic că merită să încercați rețeta fiind una super simplă.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg ardei iute roșu
  • 1 kg gogoșar roșu gras
  • 1 kg ardei kapia
  • 1 kg zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură sare
  • 1 căpățână usturoi
  • aspirină pentru conservare

Se curăță toate apoi se dau prin mașina de tocat. Se pun într-o cratiță și se lasă să fiarbă la foc mediu. Se fierbe pana este bine legata! Se toarnă caldă în borcane și se pune deasupra o aspirină pentru conservare, apoi se pune capacul. Se pune in pat cald pana a doua zi.

image1

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: