Cremă de cremeș

Cremă de cremeș

Cremă de cremeș

Mi-a fost tare dor de un cremeș adevărat, mai bine zis de o cremă adevărată. Am mâncat multe feluri de creme la cremeș, dar asta e cea pe care o știu de când mă știu ;). Rețeta de bază defapt, de la care au plecat toate gospodinele, doar că pe parcurs au “îmbunătățit-o”, spun ele, cu frișcă, gelatină și alte cele. Asta nu e chiar pe gustul meu. Îmi place rețeta “simplă”.

Vă las pe voi să faceți diferența.

Ingrediente necesare:

  • 2 foi de cremeș
  • 1 litru lapte
  • 5 ouă
  • 15 linguri zahăr
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 zahăr vanilinat
  • zahar pudră pentru décor

Să fiu sinceră, foile nu le-am făcut eu, le-am luat de la o cofetarie din zonă, care face foi aproape ca de casă. Dar de cremă m-am ocupat eu.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Cele 5 gălbenușuri le frecăm cu 10 linguri de zahăr, adăugăm cele două budinci de vanilie și laptele, amestecând pânp când compoziția devine omogenă. Se pune compoziția pe foc—la foc mediu—amestecând continuu. Se fierbe până când se îngroașă. Este gata atunci când compoziția stă pe lingură.

Între timp am bătut albușurile cu un praf de sare, adugând pe rând cele 5 linguri de zahăr, mixând până când zahărul se topește. Este gata atunci când compoziția stă pe paleta mixerului.

Când crema de gălbenușuri este gata, o luăm de pe foc și adăugăm albușurile bătute, amestecând continuu după fiecare lingură adăugată. Crema o punem cât este fierbinte între foi și o lăsăm să se răcească. Pe foaia de deasupra punem zahăr vanilinat amestecat cu zahăr pudră.

img_2087 img_2088 img_2089

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: