Rulada din piept de curcan

Rulada din piept de curcan

In perioada sarbatorilor de iarna si a Anului Nou, in multe case se mananca curcan. Carnea de curcan este mult mai sanatoasa, este saraca in grasimi, 100 g de carne continand aproximativ 160 calorii, 32 g de proteine, bogata în vitaminele B6, B12, precum si in minerale esentiale organismului fier,  zinc, seleniu si fosfor.

Pentru astazi va recomand sa incercati o rulada din piept de curcan, umpluta cu verdeturi, muguri de pin, prosciuto si ceapa, foarte usor de gatit si delicioasa.

Pentru aceasta avem nevoie de o bucata de piept de curcan fara os si cu piele, pielea ajutand ca pieptul sa nu se usuce atunci cand va sta la cuptor, si pentru a-i da o aroma si o savoare mai buna intregului continut. Daca aveti pielea luata de pe piept, nici o problema, iar daca nu desfaceti-o de pe piept si pastrati-o pana la final cand infasurati carnea rulata in piele.

Mai este nevoie de:

  • 35 – 40 grame de muguri de pin
  • o mana mare mare de spanac(reteta originala se face cu Sweet Chard, dar din pacate nu prea se gaseste pe la noi, dar merge bine si cu spanac)
  • 60 gr de prosciuto
  • 2 linguri mari de ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • 3 – 4 catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • ata de bucatarie

Pentru inceput pueti o oala cu apa la fiert in care adaugati doua linguri mari de sare. Pana fierbe apa, puneti mugurii de pin intr-o tigaie pe foc si prajitii pana se fac maronii dupa care ii luati de pe foc si ii lasati sa se raceasca.

Dupa ce apa a inceput sa fiarba, puneti spanacul la blansat timp de 2 minute. Il scurgeti si pe urma il tocati marunt. Maruntiti bine si prosciuto, si impreuna cu mugurii de pin puneti-le intr-un robot de bucatarie pentru a le amesteca. Nu le mixati astfel incat sa iasa o pasta ci doar sa se zdrobeasca mugurii si sa se amestece cu prosciuto. Apasati de cateva ori si scurt pe butonul de pornire pentru a reusi acest procedeu.

 

Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline la foc mediu, si tocati bine ceapa rosie dupa care o gatiti in tigaie pana se inmoaie si isi schimba culoarea, dupa care adaugati si usturoiul maruntit si mai le lasati circa un minut. Dupa aceasta, adaugati mugurii de pin amestecati cu prosciuto si spanacul in tigaie si luati-o de pe foc invartind putin in ea pentru a se amesteca aromele si lasati-o sa se raceasca.

 

Puneti pieptul de curcan cu pielea in jos intre o folie de plastic sau hartie si bateti carnea cu batatorul de carne pana carnea devine subtire cam de 1 cm, dandu-i o forma aproximativ dreptunghiulara.

Incalziti cuptorul la 200 grade, timp in care intindeti bine mixul pe pieptul intins, lasand pe margine aproximativ 2 degete liber, dupa care, cu grija rulati pieptul. Infasurati pielea peste, oricum ajunge doar pentru o parte, partea superioara mai exact si legati-le impreuna cu ata de bucatarie.

Intr-o tigaie mare sau un vas pentru cuptor puneti o hartie de copt si ungeti-o cu unt topit, peste care presarati sare si piper. Puneti carnea peste si bagati-o la cuptor pentru 20 de minute. Reduceti pe urma temperatura la 160 grade si mai lasati-o in cuptor aproximativ 15 – 20 minute. O scoateti pe urma din cuptor insa cu tot cu hartie si mai lasati-o asa sa se odihneasca timp de inca 10 minute.

Pentru servire se indeparteaza ata si se taie in bucati de 3-4 cm. Ca si garnitura merge bine cu cartofi copti sau nature sau orice altceva va place voua. Pofta Buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: