Piept de pui crocant cu usturoi

Piept de pui crocant cu usturoi

Un snitel de pui imbunatatit, asa pare la prima impresie, dar de fapt este o combinatie minunata de arome alaturi de o carne frageda si gustoasa.

Pentru o portie la doua persoane avem nevoie de:

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lamaie
  • 6 biscuiti sarati
  • 2 linguri mari de unt
  • 4 crengute proaspete de patrujel
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 2 fileuri de piept de pui
  • ulei de masline

Pentru a pregati carnea de pui:

Intr-un robot de bucatarie, punem cateii de usturoi curatati, crengutele de patrunjel, biscuitii, untul, peste care radem coaja de la o lamaie si asezonam cu putina sare si piper. Dam drumul la robot si lasam sa se marunteasca bine toate cele. Intre timp, feliem pieptul, il acoperim cu o folie de plastic si il batem putin pe tocator. Spargem oul si il batem frumos cu o furculita. Pe o farfurie punem faina si ne pregatim sa scoatem din robot pe o alta farfurie mixul de ingriediente maruntite.

Dam carnea prin faina, astfel incat sa fie acoperita peste tot, dupa care o trecem prin ou, iar mai apoi il invelim intr-o crusta compusa din mixul pregatit anterior.

 

Incingem bine tigaia, stropim cu putin ulei de masline si punem carnea la fript la foc mediu. Aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, pana devine auriu si crispy.

Pentru a servi puiul:

Se poate servi bucata intreaga sau taiata in felii mici pe o farfuri. Se poate servi simplu, cu putina zeama de lamaie stropita si putina sare arunacata peste carne. De asemena merge foarte bine cu o salata proaspata de legume.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: