Paine prajita Anglo-Fraceza

Paine prajita Anglo-Fraceza

Acest mic dejun este dupa o reteta de Jamie Oliver(imprumutata de el de la Alan Carr) si care este extraordinar de buna si foarte rapid de facut.

Ai nevoie de:

  • 2 felii de paine
  • 20g de telemea de oaie
  • 30 grame de branza topita
  • unt nesarat
  • o lingura de otet de vin sau jumatate de zeama de lime
  • o lingura de ulei de rapita
  • piper negru macinat
  • sare de mare
  • 1 mar mic
  • frunze proaspete de salata verde

Prima data, intr-un borcan curat de la dulceata pui zeama de lime(sau otetul de vin), uleiul de rapita, putin piper si sare. Pui capacul pe borcan si incepi sa agiti bine continutul.

Incalzesti bine o tigaie pe foc, mai mare, ca sa intre ambele felii de paine o data, si arunci o bucata de unt. Dupa ce acesta s-a topit, iei feliile de paine si le pui in tigaie peste unt, doar pe o parte fiecare. Dupa ce acestea au absorbit untul, opresti focul si scoti feliile de paine pe un fund de lemn. Peste prima felie, pe partea fara unt, pui branza topita, eventual o intinzi superficial si adaugi si branza telemea pe care o sfarami intre degete. Pui cealalta felie peste, astfel in cat partea unsa cu unt sa ramana deasupra. O data puse una peste alta, le pui intr-un sandvich maker si le lasi la facut timp de 4-5 minute, pana acestea capata o culoare aurie si devin crocante.

In acest timp, tai marul in doua si scoti mijlocul, il feliezi in felii subtiri si il pui intr-un bol. Tai bucati mai mari si frunzele proaspete de salata verde si le amesteci in acelasi bol cu marul. Peste arunci dressingul din borcanul preparat prima data si le amesteci toate, bine.

Scoti pe o farfurie painea din sandvich maker, o tai frumos in doua si o servesti impreuna cu salata. Dupa, un pahar de lapte proaspat si la treaba.

Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: