Curry de ciuperci, vinete si cartofi

Curry de ciuperci, vinete si cartofi

Am auzit de mai de mult de curry dar nu prea stiam exact ce e. Credeam ca e un simplu fel de mancare, pe urma am vazut condimente pe care scrie curry, iar mai tarziu am aflat ca de fapt e un sos care se face cu ajutorul mai multor condimente. Aceste condimente vin toate la un loc si se pot cumpara simplu din magazin sub aceasta denumire, “curry”. Din ce am citit si vazut, cea mai corecta combinatie pe care o poti gasi foarte usor este a celor de la Fucs. Mai sunt si altele, dar au diverse alte ingrediente in adaos, cum ar fi conservanti si alte E-uri.

Ne mai incercand sa gatim, si nici nu am gustat niciodata, am zis sa incerc sa prepar o astfel de mancare dupa o reteta gasita pe internet. Stiam ca am nevoie de putina supa, de pui sau de legume (daca esti vegetarian). Tot timpul este in frigider supa de pui ori de legume, gata sa faca combinatie cu alte ingrediente si sa devina o altfel de mancare.

Pentru reteta asta ai nevoie de:

  • 1 lingura de ulei de masilne extravirgin
  • o ceapa
  • 1 cartof mare
  • o vanata nu foarte mare
  • cam 250g de ciuperci(pot fi si mai multe daca va plac mult)
  • 2-3 linguri de praf de curry(cu cat pui mai mult, cu atat iese mai picant)
  • 150-200ml supa de legume(daca nu pui lapte cocos poti sa pui diferenta supa)
  • 400ml lapte de cocos(se poate si fara, iese foarte bun, eu asa am facut pentru ca la noi in oras nu se gaseste prin magazine)
  • coriandru verde

Intr-un wok ceramic sau teflonat(am incercat si in oala normala de inox dar cantitatea de ulei folosita este mult mai mare si in plus se face mult mai bine in tigaie ceramica sau teflonata) se pune o lingura de ulei de masline, iar dupa ce acesta se incinge se adauga ceapa taiata julien(ori maruntita bine, dupa preferinta fiecaruia) si cartoful care in prealabil a fost curatat de coaja si taiat cubulete. Se lasa pe foc mic pana cartofi incep sa se inmoaie. Pana acestia se inmoaie bine, taiem vanata cubulete si ciupercile in bucati mai mari si le adaugam in tigaie peste cartofi si ceapa si le mai lasam asa cateva minute pana incep sa se inmoaie si ele. Peste aruncam 2 linguri mari de praf de curry si supa de legume(si laptele de cocos daca il avem). Toate astea le lasam la fiert, pana cartofii s-au inmuiat bine si sunt numai buni de servit. Intre timp mai scade si supa si se transforma intr-un sos mai gros cu o culoare galben-verzuie. Pana e gata mancarea te bucuri de aromele care zburda prin bucatarie si cu nerabdare astepti sa gusti preparatul.

Se pune in farfurie si peste se rup cateva frunze de coriandru verde si aceasta nebunie de arome se poate consuma cu orez sau cu paine.

Data viitoare o sa incerc si cu lapte de cocos, mai ales ca am achizitionat intre timp, sa vad cum iese, si o sa completez din jos cu parerea mea despre aceasta mancare cu sau fara acest lapte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: