Tortellini cu broccoli

Tortellini cu broccoli

Personal imi plac mult tortellini si pastele in general, doar ca sotia nu este o impatimita a pastelor si astfel nu pot sa spun ca le gateste cu placere. Ieri, pe drum spre casa, dupa ce am terminat cu treaba, ma gandeam ce as putea sa mananc, mai ales ca eram singur si oarecum, trebuia sa ma descurc cu ce aveam in frigider. De cateva zile am inceput sa mananc tot mai putina carne si in ultimele 4 zile am mancat doar putin peste, in rest oua, branza, legume foarte multe in diferite forme, crude, fierte, la tigaie si foarte multe fructe. Lucrul acesta imi dadea putin de gandit pentru ca inainte, cu o felie de salam, sunca sau alt fel de mezel, o masa consistenta era rapid rezolvata. Acum totul este putin mai “complicat”, dar retetele fara carne deja incep sa prinda curaj in bucataria noastra.

Ajuns acasa si uitandu-ma prin frigider, printre multitudinea de legume care mai decare mai vesele ca le voi incerca, mi-a facut cu ochiul broccoli(pe care il ador). Cu ce sa il asortez? Cu paste, ca am vazut eu o reteta pe la tv cu tortellini si cu broccoli. Ma uit cand am ocazia la programe cu mancare, si retetele care imi plac de obicei, le memorez si raman cu ele o vreme in cap, nu le si incerc de fiecare data, din comoditate probabil, dar uneori “ma risc”, asa cum am facut si aseara.

Pentru astea aveam nevoie de:

  • 250g tortellini
  • ulei masline extravirgin
  • 3-4 catei usturoi
  • broccoli(nu mai stiu cantitatea, am facut dupa ochi)
  • branza dulce de vaci sau urda
  • smantana
  • lapte
  • parmezan

Am pus tortellini la fiert aproximativ 10 minute, asa cum si scrie pe ambalajul lor(ale mele erau cu ceva prosciuto, oricum nu se simte 🙂 ) si am curatat 4 catei de usturoi si i-am tocat marunt, dupa care i-am pus putin la calit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline extravirgin(presat la rece). Peste acestia, am adaugat 2 broccoli, cu tot cu radacina pe care am curatat-o putin si pe care am taiat-o cubulete mici, pentru ca este mai tare si se face mai greu fata de flori. Am adugat putina apa peste, pentru ca acestea sa se inmoaie frumos si sa nu se arda pera tare. Am pus putin piper, sare nu, pentru ca pe tortellini scria deja ca contine sare si consideram ca e suficient(noi nu prea mancam sarat). Dupa aproximativ 10 minute, in care broccoli s-a inmuiat frumos am adaugat 3 linguri mari de branza dulce de vaci facuta in casa, 2 linguri de smantana de la piata(grasa, ca untu’) si 4-5 linguri de lapte. Le-am lasat toate la fiert inca 10 minute la foc mediu pana cand laptele a scazut si ele au prins o aroma deosebita. Intre timp s-au fiert si tortellini si le-am stors bine de apa, dupa care le-am pus in tigaie peste celelalte minunatii ce sfaraiau asteptand cu nerabdare sa imprastie aroma si savoarea lor in pastele fierte. Toate impreuna le-am mai lasat la fiert inca vreo 5 minute dupa care le-am scos in farfurie si am ras peste parmezan din belsug. Nebunie curata!

Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: