Supa crema de conopida si multa sanatate

Supa crema de conopida si multa sanatate

Imi trebuia o supa simpla de legume, fara condimente, doar supa, pentru a o putea folosi la prepararea altor retete cu legume. Astfel am curatat un pastranac mai mare, un morcov la fel, un ardei gras(eu am folosit capia) o ceapa si ea mai mare si o telina frunze. Toatea astea le-am pus in 2 litri de apa si le-am lasat la fiert. Le-am lasat asa pana s-au inmuiat legumele, 30-40 de minute aproximativ. Parte din supa urma sa o folosesc la supa crema de conopida, iar restul sa o pastrez in frigider pentru alte preparate, asa cum va spuneam. Am spalat bine o conopida si am taiat-o in jumatate, am curatat-o bine si am inceput sa o tai in bucatele mai mici, rezultand aproximativ 500g conopida taiata bucatele. Am pus-o la fiert, dar nu cu foarte multa apa, cat sa dea peste conopida pentru ca, taiata marunt, se face destul de repede. Intre timp s-a terminat supa de legume din care am scos ardeiul, pastranacul, morcovul, ceapa si telina si le-am pus intr-un castron. Initial nu am vrut sa le folosesc in aceasta supa crema de conopida, dar mi-am zis ca sunt foarte bune si sigur o sa fie totul mult mai delicios. Asa ca am pus pe ele putina sare de mare(neiodata) si le-am lasat sa se odihneasca. Cand s-a fiert conopida, am adaugat incet peste supa de legume, nu foarte multa sa nu fie prea zemoasa, iar peste o lingura mare de ulei de masline si sare. Le-am lasat sa mai dea asa un clocot. Pe urma le-am pus in blender, am adaugat si ardeiul, ceapa, morcovul, pastranacul si telina. Le-am pasat bine si peste am mai adaugat supa de legume pentru a o mai subtia.

Am servit cu frunze proaspete de patrunjel peste supa, pentru un plus de aroma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: