Stiuca la cuptor in supa de pui si vin

Stiuca la cuptor in supa de pui si vin

Ramanand singur acasa si cu gandul de cateva zile la un peste la cuptor gatit special pentru mine :D, am scos de la congelator o stiuca pe care am prins-o intr-o partida recenta de pescuit. Nu foarte mare, undeva la 1,3kg, dar numai buna pentru a-mi satura papilele gustative si a mai si lasa iubitei mele pe cand se intoarce din calatorie 😉

Astfel, am scos dimineata stiuca si am lasat-o la dezghetat. Dupa o cafea si o apa pe o o terasa cu prietenii, in drum spre casa m-am oprit la un magazin sa mai cumpar cateva ingrediente si legume pentru a putea pregati pranzul. Nu e nevoie de mare lucru pentru asta, doar de:

  • 1-2 morcovi
  • o ceapa
  • ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • lamaie
  • 100 ml vin alb dulce
  • sare
  • piper boabe
  • foi dafin
  • patrunjel

Am taiat bucati pestele si l-am asezat intr-un vas de iena. Am taiat o ceapa in bucati mai mari, am curatat morcovii si i-am taiat rondele, am curatat si taiat si usturoiul bucati mai mari si toate le-am pus pe langa bucatile de peste. Peste toate acestea am turnat vinul si cam 100 ml de supa de pui(se poate pune si apa). Am mai stors o lamaie dupa si am pus si 100 ml de suc de rosii din camara, peste care am pus sarea, piperul boabe, o ceapa verde si patrunjelul maruntit. Am mai adaugat si cateva frunze de dafin si gata treaba.

Am incalzit cuptorul la 200 grade, dupa care am bagat pestele timp de 30 de minute la cuptor. Pacat ca nu se poate simti aroma care s-a imprastiat in bucatarie si in casa.

IMG_0492 IMG_0498

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: