Oua posate si spanac la tigaie

Oua posate si spanac la tigaie

Asa cum am zis si in ultimul articol, am inceput sa mananc mai multe legume si sa renunt la carne. Astfel, astazi sunt 7 zile de cand pot sa spun ca nu am mancat aproape deloc carne, doar putin peste.

Dimineata, am renuntat la traditionalii fulgi cu lapte si bineinteles la mezeluri si am inceput sa mananc oua fierte cu diverse legume sau salata de cruditati cu sau fara branza telemea de oaie. Azi dimineata eram cu gandul ca imi voi face o omleta, dar dupa ce am mai rascolit putin internetul am gasit “oua posate si spanac” si am zis sa incerc sa vad daca imi iese.

Am pus la fiert apa, nu multa tare, cat sa acopere doua oua si am lasat-o pe foc pana se fac pe fund acele bule si incep incet sa se ridice spre suprafata, adica inainte de a fierbe apa. Atunci am spart ouale in apa si le-am lasat cam 2 minute dupa care le-am scos si le-am stors bine de apa. Am curatat un catel de usturoi, l-am taiat in patru si l-am pus intr-o tigaine incinsa cu o lingura de ulei de masline. Intre timp am luat doua maini de baby spanach, pe care l-am spalat bine in apa rece, l-am scurs bine si l-am aruncat in tigaie peste usturoi. Am lasat spanacul timp de 1 minut dupa care am oprit focul si am presarat sare peste si s-au odihnit asa pana am pregatit intr-o cana, ulei de masline cu patrunjel verde si ardei rosu pasta maruntit. Le-am amestecat bine cu putina sare de mare neiodata(se gaseste in farmaciile naturiste). Am pus intr-o farfurie spanacul, peste care am pus cele doua oua posate si peste cele doua tot ansablul de arome pregatite in cana. Rezultatul a fost mai mult de cat surprinzator.

Pofta buna!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: