Salata de sfecla cu hrean

Salata de sfecla cu hrean

Sfecla rosie ajuta in nenumarate probleme de sanatate si la detoxifierea ficatului. Sfecla rosie contine multe substante ce protejeaza ficatul. Sfecla isi pastreaza toate proprietatile indiferent de modul de gatire. Sfecla contine potasiu si acid folic.

Hreanul este folosit atat in medicina cat si in bucatarie la gatit datorita gustului sau condimentat si aromat. Are un continut bogat in vitamine, fitoncide (substante cu actiune antibacteriana) sau uleiuri eterice (cu efect calmant). Nu trebuie insa consumat in cantitati excesive pentru ca poate provoca tulburari digestive datorita actiunii sale puternice.

Reteta sfeclei cu hrean o gasiti in cele ce urmeaza doar ca nu va pot da cantitati exacte pentru ca asta ramane la aprecierea fiecaruia.

Ingrediente necesare:

  • sfecla rosie
  • hrean radacina
  • zahar
  • sare
  • otet

Hreanul se curata, se spala bine apoi se da prin razatoarea mica. Sfecla o spalam bine apoi se pune intr-o oala adaugand apa pana ce sfecla este acoperita. Punem putina sare in apa. Se fierbe aproximativ o ora si jumatate (puteti sa o scoateti din cand in cand si sa verificati daca este suficient de patrunsa). Dupa fierbere sa lasa la racit apoi se curata si se da prin razatoarea mare sau se taie cubulete. Punem sfecla intr-un castron adaugam apoi hreanul ras, otet si sare dupa gust si se amesteca. Se poate servi alaturi de friptura, cartofi prajiti sau chiar simpla.

Comments

comments

One Responseto “Salata de sfecla cu hrean”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: