Rulada de oua cu cascaval (Omleta)

Rulada de oua cu cascaval (Omleta)

Rulada de oua cu cascaval sau mai simplu omleta este un preparat perfect pentru un mic dejun hranitor si savuros. Este usor si simplu de preparat si rezultatul este extraordinar.

Ingrediente necesare:

  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • cascaval
  • sare
  • apa

O lingura de faina se pune intr-un bol si se dilueaza cu putina apa, deoarece daca se pune direct peste oua se fac cocoloase. Cele doua oua le punem intr-o farfurie adanca, le saram si cu ajutorul furculitei le batem spuma. Intre timp punem o tigaie cu putin ulei la incins. Adaugam peste oua amestecul de faina pregatit la inceput si cand uleiul s-a incins rasturnam ouale batute in tigaie (exact ca si la clatite). Lasam aproximativ un minut dupa care daca marginile ruladei nu s-au desprins le desprindem noi cu ajutorul unei palete din lemn, pentru ca rulada sa se rumeneasca in mijloc. Cand este facuta bine pe o parte o intoarcem pe cealalta sa se prajeasca. Cand este gata o punem intr-o farfurie si razuim cascaval prin razatoarea mica apoi o rulam cu grija sa nu o rupem si o servim calda. Pornind de la aceasta reteta putem crea nenumarate variante, putand fi preparata atat cu sunca, cabanos, branza, legume cat si cu diverse sosuri.

Comments

comments

2 Responsesto “Rulada de oua cu cascaval (Omleta)”

  1. Romina Mariaromina says:

    abia astept sa o prepar:)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: