Prajitura Miracol

Prajitura Miracol

Rasfoind caietul meu cu retete de prajituri mi-a sarit in ochi aceasta reteta. O aveam scrisa de multa vreme doar ca nu am apucat sa o fac. Acum insa a venit si randul ei. Este o prajitura foarte simplu de facut, nu necesita mult timp si rezultatul este unul delicios. Prajitura este foarte crocanta. Daca iti place nuca de cocos cu siguranta aceasta prajitura va deveni preferata ta. Am citit reteta si m-am apucat de treaba. Mai jos gasesti ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati aceasta prajitura delicioasa.

Ingrediente necesare:

  • - 80g unt topit
  • - 175g biscuiti sfaramati
  • - 200g fulgi de ciocolata (eu am pus ciocolata cu lapte)
  • - 100g fulgi de nuca de cocos
  • - 175g miez de nuca tocat marunt
  • - 450g lapte condensat

Intr-o tava de copt cu dimensiuni mai mici, nu cea standard de la aragaz se pune hartia de copt apoi adaugam untul topit peste care asezam uniform biscuitii sfaramati. Dupa biscuiti vine randul fulgilor de ciocolata, urmand nuca de cocos  si peste nuca tocata marunt. Peste toate acestea turnam laptele condensat ( atentie insa nu il turnati la o distanta mare fata de tava ci cat mai aproape). Se pune la cuptorul preicalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca si numai apoi se taie.

Daca ti-a placut aceasta reteta, te rugam lasa un comentariu sau aboneaza-te la RSS feed pentru cele mai noi bunatati din bucatarie.
  • Luca Doru Nicu

    Hei Nicolle, am incercat prajitura doar ca, am facut mici modificari pentru ca nu pot folosi lapte condensat, fiind cu foarte mult zahar iar eu nu am voie sa consum zahar. Deci, in loc de zahar am folosit 200 ml lapte iar restul pana la 450 am pus smantana dulce de casa. Am amestecat laptele cu smantana si am adaugat putina fructoza pana s-a obtinut un amestec asemanator cu laptele condensat. Cred ca tura urmatoare o sa incerc doar cu 150 lapte si restul smantana. Am mai observat o chestie: daca pui prima data biscuitii si torni untul topit peste, se leaga mai bine, acum am pus biscuitii peste unt si pe mijloc nu a prea mai ramas unt. In rest ……. ce sa zic, un gust bestial, mi-a placut tare mult. Sa-ti dea D-zeu sanatate :)) o sa mai incercam si alte retete, evident inlocuind zaharul cu fructoza, in limita disponibilitatii retetei. Multumesc inca odata.

    • http://bunatatidinbucatarie.ro Nicolle Popa

      Salut, Luca Doru Nicu! Ma bucur ca v-a placut prajitura aceasta. Este o treaba buna cu laptele+smantana si pentru cei care nu gasesc lapte condensat, pentru ca la noi abia acum am vazut ca incepe sa apara prin magazine. Mie mi l-a adus un prieten din Germania. Eu am pus prima data untul exact cum am scris si in reteta dar sa stii ca s-a legat bine si a iesit foarte crocant. Putem incerca si invers sa vedem ce iese. Multumesc mult pentru cunvintele frumoase si pentru vizita pe site.

%d bloggers like this: