Paine umpluta

Paine umpluta

De mult timp am vazut o reteta simpla pe unul din siteurile ce le urmarim destul de des, dar nu am avut ocazia sa o incerc, deoarece la noi in localitate nu sunt foarte multe feluri de painici, franzelute sau baghetute. Se comercializeaza mai mult paini clasice sau franzele feliate/nefeliate de 700-800 grame, lucru care nu permite sa faci aceasta paine umpluta intr-un timp relativ scurt.

Trecand zilele trecute prin Arad, am cumparat o painica mai deosebita, “painea padurarului”, care arata foarte bine si are un gust nemaipomenit. Nu este foarte ieftina(3,99 lei) dar va recomand sa o incercati pentru ca este deosebita. Astfel, cu aceasta painica, am purces la prepararea acestei minunate gustari.

Prima data am decupat un capac in partea superioara a painii, dupa care am scos miezul din aceasta si l-am amestecat cu mozarella, ciuperci tocate, ardei capia(puteti folosi si ardei gras), sare, piper si patrunjel verde. Cel care “m-a invatat” reteta a folosit si ou, dar noi am preferat sa nu il adaugam in amestecul mentionat.

Am umplut painea cu acest continut minunat, adica miez impreuna cu celelalte mentionate mai sus, si le-am pus pe o tava in care am pus o hartie de copt. Am introdus minunatia in cuptorul incins la 180 grade si le-am lasat sa-si faca de cap aproximativ 10 minute. Am scos painica de la cuptor si langa am taiat niste bucati de sunca de casa.

Mai departe va las pe voi sa va dati cu parerea si eventual sa va inchipuiti minuatia din pozele ce le-am facut in timpul prepararii.

 

Daca ti-a placut aceasta reteta, te rugam lasa un comentariu sau aboneaza-te la RSS feed pentru cele mai noi bunatati din bucatarie.
  • http://www.facebook.com/people/Cristea-Ligia/100001813673047 Cristea Ligia

    deci, asta e bunatate de mancare :)

    • http://adrianbenea.ro/ Adrian Benea

      poti fi sigura :)

%d bloggers like this: