Orez cu lapte

Orez cu lapte

Orezul este originar din China si India si a fost vedeta dietei aceste populatii timp de mii de ani. Se spune ca orezul este cea mai consumata cereala. Orezul este sarac in grasimi si poate fi consumat oricat de des doriti. Toate tipurile de orez sunt sanatoase. Orezul pentru budinci, trebuie bine spalat si pus intai la fiert in apa, iar cand este fiert pe jumatate se scurge de apa si se pune lapte socotind 3 parti de lapte la o parte de orez.

Ingrediente necesare:

  • 250g orez
  • 1l lapte
  • 150g zahar
  • vanilie
  • scortisoara
  • coaja de la lamaie
  • sare

Orezul spalat, se pune la fiert in apa. Cand este pe jumatate fiert, se scurge de apa daca are in plus si se adauga laptele fiert cu putina sare, zahar vanilat si coaja de lamaie. Se mai amesteca de cateva ori pana da in fiert si se tine acoperit pe marginea plitei 5-10 minute. Se serveste cu scortisoara pisata deasupra.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: