Hrean la borcan in otet

Hrean la borcan in otet

Hreanul este atat un condiment cat si un medicament. Este cultivat de peste 200 de ani si mai este cunoscut si sub numele de “patrunjel de camp”. In radacina sa se gaseste in cantitati mari vitamina C. Se spune ca e un medicament bun pentru tratarea tusei si a reumatismului. In bucatarie se folosesc atat frunzele cat si radacina. In frunze se pot pune salate sau se pot infasura sarmale.

Ingrediente necesare:

  • 600g hrean
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 150g apa
  • 75g otet

Mai intai de toate hreanul se spala bine, se curata si mai apoi se da prin razatoarea mica. Hreanul se pune intr-un castron impreuna cu sarea  si zaharul si se lasa o ora. Apa si otetul le punem pe foc si le lasam la foc mic pana incepe sa clocoteasca apoi se toarna peste hrean si se lasa 4 ore dupa care se pune in borcane si se inchide borcanul cu capac etans. Pentru ca hreanul sa nu se inchida la culoare la contact cu aerul deasupra borcanului trebuie sa ramana permanent un strat subtire de lichid.

Poate fi servit alaturi de preparate din carne si alaturi de sfecla rosie. Se mai poate umple sunca presata cu hrean ca si aperitiv.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: