Gogosi pufosi (Colacei/Pufe)

Gogosi pufosi (Colacei/Pufe)

Gogosii cu gem sunt preferatii nostri. Nu ii refuzam niciodata. E drept ca si cei cu simpli cu zahar pudra sunt buni insa nu ii dam pe cei cu gem in locul lor. Pregatirea lor nu este una complicata, si cu siguranta familia ta va fi multumita de ceea ce ti-a iesit.

Ingrediente necesare:

  • 500g faina
  • 100ml lapte
  • 25g drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1lingura de ulei
  • un varf de cutit de sare

Faina se cerne intr-un castron. Separat punem drojdia pe care o dizolvam in laptele indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Turnam compozitia in castron si amestecam cu putina faina si lasam in pat cald pana incepe faina sa se umfle. Oul il batem cu restul de zahar si praful de sare dupa care il incorporam in compozitie. Incepem sa framantam aluatul adugand si lingura de ulei si framantam pana cand aluatul se desprinde de peretii castronului. Dupa ce am framantat aluatul bine il lasam la dospit pana cand se dubleaza cantitatea de aluat (1 ora aproximativ). Dupa ce aluatul a crescut, ne pregatim pentru ruperea gogosilor, astfel ca masa o tapetam cu faina pentru a nu se lipi aluatul. Intindem din aluat o foaie nu foarte groasa si o taiem in formele dorite. Eu i-am taiat cu ajutorul unui pahar. Pe mai mult de jumatate din ei am pus gem de prune si caise si i-am impaturit in doua. Pe foc am pregatit o tigaie cu ulei incins, unde am copt mai intai gogosii simpli, apoi pe cei cu gem. Pe cei simpli ii puteti da prin zahar pudra daca va place. Nu imi ramane decat sa va urez spor la copt si pofta buna!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: