Ficat fraged si aromat

Ficat fraged si aromat

Am incercat aceasta reteta in urma cu cateva zile si acum pot sa ma declar mai mult decat multumita de ceea ce a iesit. Am auzit de la mai multe cunostinte diferite retete in care spuneau ei ca ficatul tinut in lapte este extraordinar. La inceput sincer am avut cateva retineri pentru ca eu nu sunt “prietena” cu laptele inca de pe la 6 ani, dar mi-am zis hai sa vad ce o iesi. Si ce a iesit a fost delicios, pozele pe care le-am facut o sa vorbeasca singure.

Ingrediente necesare:

  • 500 g ficatei  de pui
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • jumatate lingurita cimbru uscat
  •  rozmarin
  • jumatate lingurita piper
  • o lingurita rasa boia
  • o lingurita vegeta
  • sare dupa gust
  • 40 g unt
  • 2 linguri ulei
  • lapte

 

Pentru inceput punem ficatul intr-un castron si il spalam in mai multe ape.

Apoi turnam peste ficat lapte atat cat sa il acopere si il lasam acolo pentru 60 de minute.

Intre timp taiem ceapa solzisori.

Pe cand se apropie timpul sa scoatem ficatul din lapte, punem intr-o tigaie untul sa se topeasca si uleiul.

Dupa ce untul s-a topit adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana se inmoie.

Ficateii ii scurgem bine din lapte si ii asezam peste ceapa.

Ficatul trebuie sa il lasam aproximativ 3 minute pe o parte sa se rumeneasca si apoi ii intoarcem pe cealalata parte si il lasam tot aproximativ 3 minute. Cand ii intoarceti aveti grija  pentru ca sunt foate fragezi si se rup foarte usor. Pe cat posibil incercati sa nu amestecati in tigaie.

Umpleti o cana cu apa si puneti acolo toate condimentele: boiaua, cimbrul, piperul,rozmarinul, vegeta si sarea.

Turnam apa cu condimentele peste ficatei astfel incat sa fie acoperiti mai bine de jumatate.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade la jumatate sosul de pe ei si incercati sa nu amestecati in tigaie sa nu se rupa ficateii mai degraba scuturati tigaia.

Se pot servi alaturi de cartofi piure sau orez cu legume. Noi i-am servit alaturi de cartofi piure si deapsupra lor am pus patrunjel si au fost deliciosi!

Comments

comments

2 Responsesto “Ficat fraged si aromat”

  1. Norkysk says:

    deja imi lasa gura apa 😡

  2. Ionel says:

    Mulțumesc!Spor în continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: