Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Nimic nu se compara cu parfumul minunat al zmeurei. Ca sa ne putem bucura insa de el pe tot parcursul anului putem pregati acesta dulceata minunata. Aceasta dulceata este foarte aromata si frumos colorata intr-un rubiniu intens iar consistenta ei este foarte placuta. Aroma zmeurei este una revigoranta si nu stiu sincer cine ii poate rezista. In reusita oricarui gem, dulceata sau compot este necesar sa borcanele sa fie foarte curate , capacele sa se inchida perfect iar continutul sa fie sterilizat corect la final.

Ingrediente necesare:

  • 4kg zmeura curatata de codite
  • 4kg zahar
  • zeama de la 2 lamai

Zmeura se aseaza intr-o cratita mare alternativ cu zaharul, un strat de fructe, unul de zahar si se lasa sa stea 3 -4 ore. In acest timp zaharul va trage suficienta zeama de fructe. Dupa ce au trecut cele 4 ore, punem cratita pe foc, adaugam zeama de la lamaie si lasam sa fiarba la foc mic. Spuma care se va forma la suprafata in timpul fierberii trebuie indepartata cu o lingura iar peretii cratitei se vor sterge in mod repetat de aderentele de zahar cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa rece, pentru a evita caramelizarea si schimbarea culorii dulcetei. Dupa aroximativ 1 ora scoatem o lingura de sirop si il punem in frigider. Astfel putem verifica daca dulceata a capatat consistenta dorita. Daca consistenta este pe gustul nostru ne apucam sa punem dulceata in borcane. Dulceata fierbinte se pune in borcane si le asezam pe o tava metalica sa nu plesneasca. Se infileteaza capacele si se dau cu tava cu tot in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius. Le lasam acolo timp de o ora la aceasta temperatura, dupa care stingem cuptorul si lasam borcanelele sa se raceasca lent inainte de a le pune in camara.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: