Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Ingrediente necesare:

  • 600g dovlecei
  • 100g faina
  • 100g unt
  • 100g cascaval
  • 4 oua
  • 300g lapte
  • sare
  • piper

Se aleg dovlecei de aceeasi marime, se curata, se taie in doua in lungime si se pun intr-o tava cu apa fiarta cu sare. Se acopera si se lasa sa sa fiarba pana sunt aproape gata. Se scot din tava si se pun in apa rece dupa care se lasa sa se scurga si se scobesc cu grija sa nu se strice peretii. Se aseaza intr-o tava unsa si se adauga urmatoarea umplutura: miezul de la dovlecei se scurge bine intr-un tifon si se pune intr-o tava cu o parte din unt si se lasa la inabusit. Cu restul de unt, lapte si faina se face un sos gros, in care se pune miezul de dovlecei inabusit si bine batut pana este ca un piure.  Se fierbe totul pana se ingroasa, se ia de pe plita, se adauga ouale, cascavalul ras, sarea si piperul. Se amesteca bine din nou si cu aceasta pasta se umplu jumatatile de dovlecei, se presara cu cascaval si se pun la cuptor pana se rumenesc.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: