Cornulete cu cascaval seminte de susan si chimen

Cornulete cu cascaval seminte de susan si chimen

Incep prin a-mi cere scuze ca in ultima vreme nu am mai publicat nici o reteta, dar atat eu cat si iubitul meu ne-am implicat intr-un nou proiect, care ne ocupa foarte mult timp, defapt aproape tot timpul. M-am tot gadit ca ar fi necesar sa imi fac timp macar odata pe saptamana sa public o reteta. Si pentru ca astazi este luni si de dimineata am pasit cu stangul m-am gandit ca macar aici sa pasesc cu dreptul. Asa ca, astazi, voi impartasi cu voi o reteta pe care o am de la mama, mai exact din caietul ei de prajituri. Si ea o are la randul ei de la o vecina si asa mai departe. Cert este ca aceste cornulete sunt delicioase si pot fi pastrate si o saptamana ca nu au nimic. Am facut din nou aceasta reteta sambata dupa masa si pot sa va spun ca pe luni nu a mai ramas niciunul. Gata cu povestile sa trecem la fapte.

Ingrediente necesare:

  • 650g faina
  • 25 g drojdie
  • 150ml lapte cald
  • 300g unt
  • o lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri smantana
  •  1 ou
  • susan, chimen
  • cascaval pentru ras pe cornulete

Drojdia o frecam cu putina sare si zahar apoi adaugam laptele cald si 2 linguri de faina si zaharul si le punem intr-un loc cald pentru 15 minute. Intr-un castron punem faina iar dupa ce au trecut cele 15 minute de stat pentru maiaua, facem o gropita in faina si o turnam in mijloc. Amestecam totul bine, apoi adaugam untul, sarea, smantana si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de degete. Dupa ce l-am framantat mutam aluatul intr-un alt castron uns cu ulei si lasam aluatul la dospit pentru 40 de minute. Dupa ce s-a dospit aluatul il framantam din nou si impartim  in 8 parti egale, facem o biluta din fiecare, pe care mai apoi o intindem rotund intr-o foaie subtire. Presaram foaia cu cascaval ras si o taiem in 8 triunghiuri, pe care le rulam de la mare la mic. Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si il ungem pe fiecare cu ou batut si deasupra presaram chimen si seminte de susan. Eu am copt cornuletele la 160 grade, aproximativ 20 de minute. Sunt gata atunci cand sunt rumenite frumos. Pofta mare sa aveti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: