Clatite umplute cu carne de pasare si cascaval

Clatite umplute cu carne de pasare si cascaval

Clatitele pot fi atat dulci cat si sarate. Astazi o sa pregatesc o reteta de clatite sarate. Ce poate fi mai gustos decat o portie de clatite cu carne si cascaval la cuptor. Clatitele sunt extrem de populare si usor de pregatit, se pot servi atat ca si aperitiv cat si ca desert.

Ingrediente necesare:

  • 300g faina
  • 600g lapte
  • 3 oua
  • 100g cascaval
  • 100g unt
  • 500g carne de pasare
  • piper, sare
  • 300g smantana
  • 100g ulei
  • 3 oua pentru umplutura

Pentru foile de clatite, amestecam intr-un castron oua, faina, sare si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, ca sa iasa compozitia potrivit de subtire. Atunci cand facem prima clatita putem aprecia daca este potrivit de subtire compozitia. Putem sa subtiem compozitia si cu apa minerala. Clatitele le putem praji intr-o tigaie de metal cu fundul mai gros si cu coada. Ungem tigaia cu foarte putin ulei, il incingem si turnam din compozitia pentru clatite asa incat sa se intinda pe tot fundul tigaii. Se dezlipeste de pe margini iar cand incepe sa se rumeneasca se intoarce foaia pe partea cealalta. Cu o lingurita putem adauga ulei pe dedesubtul foii, sa nu se arda. Cand foile de clatite sunt gata pregatite, se pot umple cu diverse umpluturi, in cazul nostru folosim carne si cascaval.

Acum ca am terminat cu clatitele ne apucam de umplutura. Carnea de pasare fiarta sau fripta, se curata de pe oase si se da prin masina de tocat carne, apoi adaugam ouale, putina smantana, sare, piper, se amesteca toate si cu aceasta pasta umplem foile de clatite si le rulam. Le asezam in tava unsa cu unt, se stropesc cu unt, se presara cascavalul ras si se dau la cuptor sa se rumeneasca. Se servesc calde.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: