Chipsuri de cartofi

Chipsuri de cartofi

Astazi m-am hotarat sa impart cu voi reteta mea de chipsuri de cartofi. Nu este ceva foarte complicat, necesaita insa multa rabdare la feliarea cartofilor, deoarece trebuie taiati in felii cat mai subtiri. Reusita chipsurilor in casa sta in feliarea cartofilor, dupa parerea mea.

Ingrediente necesare:

  • cartofi
  • ulei
  • sare
  • boia

Mai intai de toate curatam cartofii si ii spalam bine. Apoi trecem la pasul cel mai important feliarea cartofilor. Daca cumva aveti acasa feliator de mezeluri puteti sa ii feliati cu ajutorul lui in felii foarte subtiri. Daca nu cu ajutorul unui cutit se feliaza cartofii. Cartofii feliati i-am pus intr-o strecuratoare si i-am spalat sub jet de apa dupa care i-am lasat la scurs. Pe aragaz am pus o cratita cu ulei la incins. Trebuie sa punem destul de mult ulei (aproximativ 3 degete). Cand uleiul este suficient de incins punem cartofii, pe rand,  si ii lasam la prajit amestecand din cand in cand cu o spumiera, invartind feliile pe toate partile. Cand chipsurile sunt prajite, crocante (le gustatam)  le scoatem intr-un castron pe un servetel absorbant si le pudram cu sare, boia sau orice alt condiment va place.

Daca ti-a placut aceasta reteta, te rugam lasa un comentariu sau aboneaza-te la RSS feed pentru cele mai noi bunatati din bucatarie.
  • Kleo

    O să încerc . Mulţumesc .

%d bloggers like this: