Chec marmorat cu coaja de portocala si lamaie

Chec marmorat cu coaja de portocala si lamaie

Reteta de baza a checului este aproximativ aceeasi doar ca gratie “adaosurilor” si a aranjarii poti obtine variante diferite. Toate sunt foarte pufoase si au un miros caruia nu ii poti rezista. Din cantitatile de mai jos faceti doua checuri.

Ingrediente necesare:

  • 8 oua
  • 200ml ulei
  • 14 linguri  zahar pudra
  • 12 linguri cu varf faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie, portocala (eu am pus coaja de la o lamaie si de la o portocala)
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 linguri cacao

Separam albusurile de galbenusuri. Mai intai batem galbenusurile cu uleiul (exact cum procedezi atunci cand faci maioneza) la viteza mare pana cand incorporam tot uleiul. Apoi adaugam coaja de la lamaie, coaja de la portocala si zaharul vanilat Bourbon. Amestecam pana la omogenizarea compozitiei. Ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare ( se pune sare ca sa se bata mai bine). Dupa ce albusul este batut bine (sta pe paleta mixerului) adaugam treptat zaharul pudra si mixam. Trecem la incorporarea galbenusurilor. Punem cate doua linguri in albusuri si mixam la o viteza mica. Faina o amestecam cu pliculetul de praf de copt si trecem la adaugarea fainii in compozitie. Punem tot cate 2 linguri (nu toata odata) si amestecam usor cu o spatula de jos in sus pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua si intr-o parte adaugam cele 3 linguri de cacao. Acum ca aluatul e gata dam drumul cuptorului sa se incalzeasca la o temperatura de 180 grade. Pana la incalzirea cuptorului ungem tava de chec cu unt si o tapetam apoi cu faina si apoi ne apucam de “asamblarea” checului. Punem intai partea fara cacao si deasupra punem cea cu cacao. Aveti grija sa impartiti cantitatile astfel incat sa obtineti 2 checuri. Punem ambele tavi in cuptor si le lasam aproximativ 30 de minute. Putem sa verificam daca sunt coapte cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca sunt coapte. Dupa ce scoateti tavile din cuptor sa nu le acoperiti ci lasati-le vreo 15 minute si abia apoi scoateti checurile din tavi. Nu taiati din chec cat este cald ci numai dupa ce s-a racit. Checul taiat felii se poate “imbraca” in zahar pudra dar nu este obligatoriu. Noua, de exemplu, nu ne place dat prin zahar pentru ca nu se simt aromele atat de puternic.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: