Tocanita de porc scazuta

Tocanita de porc scazuta

Tocanita de porc este o reteta pe care am primit-o de la o prietena. Fusesem la ziua ei de nastere si ea ne-a pregatit aceasta tocanita pe care ne-a servit-o impreuna cu cartofi natur cu cascaval. I-am cerut indata reteta si am pregatit si eu acasa adaugand ceva condimente in plus si bineinteles ceva iute. Pentru ca noua ne plac mancarurile putin iuti.

Pentru a pregati tocanita ai nevoie de:

  • 1kg ceafa de porc
  • 2 ardei garsi  rosii
  • 2 cepe medii sau una mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare, piper, boia iute si dulce, foi de dafin, sare, chili si vegeta
  • ulei

Mai intai am taiat carnea cubulete ca pentru tocanita. Ceapa am curatat-o si am taiat-o solzisori. Ardeiul se taie cubulete mici. Intr-o oala punem ulei adaugam ceapa si ardeiul si le calim bine apoi adugam carnea si le condimentam cu sare, piper, boia iute/dulce, foi de dafin, sare, piper, chili. Peste adugam un pahar si jumatate de apa (apa sa acopere carnea), le amestecam bine si punem capacul si o lasam la fiert 50 de minute, amestecand din cand in cand. Usturoiul il curatam si il tocam marunt. Dupa ce cele 50 de minute au trecut (daca e fiarta carnea bineinteles) adaugam usturoiul si cele 2 linguri de pasta de rosii si o mai lasam la fiert vreo 15 minute. Se serveste calda cu garnitura de cartofi piure/cartofi natur/cartofi prajiti.

Sper ca v-am facut pofta! Va urez spor la treaba si ….pofta buna!!!!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: