Salata de ciuperci cu cartofi

Salata de ciuperci cu cartofi

Nici prin gand nu mi-a trecut sa pregatesc vreo salata astazi, mai ales ca am decis cu vecina sa mergem in vizita la o prietena, sa mai povestim si sa ne jucam cu printesa ei de 3 luni si jumatate, Rania! In drumul nostru spre casa ei (prietena noastra locuieste acum la casa sotului sau)  am observat masina ei pe podul casei partintilor ei si am decis sa ne oprim sa vedem daca merge acasa (am uitat sa precizez ca era o vizita neanuntata si de aceea prietena noastra era la parintii ei), am intrat si mama ei pregatea o salata de ciuperci cu cartofi. Am cerut repede detalii despre salata, pentru ca arata mirific, si mama prietenei noastre ne-a dat sa gustam si noi. A fost foarte, foarte buna, era cat pe ce sa o mancam pe toata, doar ca ne-a fost rusine. Am plecat cu prietena noastra, ne-am jucat cu printesa si ghici ce idee ne-a venit…dupa ce plecam acasa facem si noi salata pentru ca numai la ea ne gandeam. Zis si facut, dupa ce am plecat de la fete am mers sa cumparam ce mai aveam nevoie:

  • 2 borcanele de ciuperci
  • 2 cartofi mari(sau 4 mai mici)
  • 2 oua (din care faci maioneza)
  • 1 ceapa
  • ulei
  • marar
  • jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Eu si vecina ne-am impartit sarcinile. Eu m-am apucat de maioneza si am pus cartofii la fiert dupa ce i-am curatat. Am pus un ou la fiert, dupa care l-am curatat de coaja si am luat doar galbenusul pe care l-am pisat cu ajutorul unei furculite si celalat ou l-am spart si am folosit la fel numai galbenusul, am mai adugat o lingurita de mustar, putina sare si am inceput prepararea maionezei adaugand ulei si mixand cu mixerul pana a devenit spuma (mare atentie sa nu o prea incarcati cu ulei). Vecina a curatat ceapa si a taiat-o foarte foarte marunta, ciupercile le-a scurs bine de zeama si le-a taiat felii subtirii. Ceapa s-a pus la calit in putin ulei dupa care a adaugat ciupercile si  le-a lasat la foc mic aproximativ 20 de minute. Dupa ce a luat compozita de pe foc a lasat-o sa se raceasca. Dupa ce au fiert cartofii i-am scurs de apa si i-am pisat cu ajutorul unei furculite si i-am lasat sa se raceasca. Mararul proaspat l-am maruntit cu ajutorul unui cutit. Dupa ce toate s-au racit le-am adaugat peste maioneza, am condimentat cu sare si piper si bineinteles ca am adaugat mararul si zeama de la jumatate de lamaie. A iesit super buna, si am mancat atat noi cat si sotul vecinei si prietenul meu pana la refuz 🙂 . Daca vreti sa incercati ceva nou va recomand aceasta salata delicioasa, nu cred ca nu o sa va placa!!!

V-am facut pofta ???  Ce mai asteptati? Treceti la treaba!!!

 

 

Comments

comments

7 Responsesto “Salata de ciuperci cu cartofi”

  1. Claudia Teodora Bun says:

    Interesanta reteta ! Tre sa incerc si io. Te pup mandra! :*

  2. Roxana says:

    As fi vrut un astfel de reteta dar fara oua, cred ca pot face cu o maioneza de post ca sa fie toata de post, arata foarte bun si sanatos, am sa incerc:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: