Prajitura “Barza”

Prajitura “Barza”

De Craciun am pregatit mai multe feluri de prajituri printre care si favorita noastra asa numita prajitura “Barza”. Astazi m-am hotarat sa va impartasesc si voua reteta pentru ca se apropie Revelionul si poate inca nu v-ati hotarat ce sa pregatiti pentru voi si pentru musafiri. Cu siguranta musafirii vor fi incantati.

Ingrediente necesare:

  • 6 oua
  • 550g zahar
  • 300g nuca taiata
  • 250g margarina
  • 2 linguri de nes dizolvat cu putina apa
  • 2 linguri cacao

Mai intai de toate separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Dupa ce le-am batut bine adaugam 300g zahar si mixam pana cand spuma sta pe paleta mixerului. Adaugam apoi 300g de nuca taiata si amestecam usor cu ajutorul unei linguri de lemn avand grija sa nu se lase compozitia. Impartim compozitia in doua si facem doua foi. Foile se coc pe dosul tavii si cu hartie de copt unsa cu putin unt. Cuptorul il punem la preaincalzit la o temperatura de aproximativ 90 grade. Coptul fiecarei foi dureaza aproximativ o ora. Dupa ce scoatem prima foaie procedam la fel si cu a doua. Dupa ce s-au copt foile trebuie lasate la rece (dar nu in frigider) aproximativ 2 ore dupa care se umplu. Intre timp noi putem pregati crema. Frecam cele 6 galbenusuri cu 250g zahar pana se fac spuma apoi adaugam nesul dizolvat si cele 2 linguri de cacao. Pe foc punem o oala cu apa si cand incepe sa fiarba punem compozitia de mai sus pe baie de aburi si o lasam sa fiarba invartind in ea continuu. Dupa ce e fiarta o lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu margarina mixand  foarte bine. Dupa ce au trecut cele 2 ore in care foile s-au racit punem crema intre ele. Prajitura se mai lasa aproximativ o ora dupa care se poate savura.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: