Placinta cu varza

Placinta cu varza

Placinta cu varza este preferata mea. As putea manca la nesfarsit. Reteta aceasta am invatat-o de la bunica mea draga si scumpa care mi-o pregatea inca din copilarie. Acum ca am crescut m-am gandit sa ii pregatesc eu ei aceasta placinta si sa ii cer parerea. Bunica mi-a spus ca am facut-o exact ca ea. M-am bucurat mult caci am avut prilejul sa ii pregatesc eu ei aceasta prajitura si mai ales ca am primit “laude”. Nu e nevoie decat de putina indemanare si sa urmezi reteta exact asa cum o vei gasi mai jos daca vrei sa iasa bine.

Ingrediente necesare:

  • varza acra taiata
  • 1kg faina
  • 1 ou
  • 1 pachetel de drojdie (50g)
  • jumatate de litru de lapte
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingurita fara varf de zahar
  • ulei

Mai intai de toate varza taiata se pune intr-o cratita cu putin ulei si se “sfaraie” la foc mic. Pentru pregatirea aluatului luam un castron punem drojdia, sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Peste adugam laptele amestecand bine apoi turnam in ploaie faina, nu toata ci atat cat sa obtii un aluat ca pentru clatite. Cand ai obtinut acest aluat acoperi castronul cu o folie si il pui in pat cald si il lasi sa se ridice aproximativ 30 de minute. Cand s-a ridicat te apuci de framantat adugand un ou, 3 linguri de ulei si restul de faina facand in asa fel incat sa obtii un aluat moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Cand ai obtinut acest aluat il acoperi din nou si il pui in patul cald pentru inca aproximativ 30 de minute ( pana cand vezi ca s-a dublat cantitatea, adica s-a ridicat). Pe masa pui faina ca aluatul sa nu se lipeasca si il imparti in 3 “coce”, din fiecare “coca” obtinand cate o placinta. Intinzi pe rand fiecare “coca” cu ajutorul sucitoarei si presari peste varza iar mai apoi o rulezi. Asa procedezi cu fiecare din cele 3 “coce”. Eu le-am asezat intr-o tava pe toate, dar tava am a fost unsa cu ulei inainte sa le pun. Cuptorului i-am dat drumul sa se preincalzeasca si l-am programat la o temperatura de 170/180 grade. Placinta pusa in tava am lasat-o sa se creasca inca vreo 20 de minute apoi am bagat-o la cuptor unde am lasat-o mai bine de 35 de minute, adica pana cand a capatat o culoare aurie. Este foarte buna calda, dar rece este mult mai delicioasa, dar fiecare cu gusturile lui.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: