Pizza de casa

Pizza de casa

Am hotarat sa public reteta mea de pizza deoarece toti cei care au gustat au fost incantati spunandu-mi ca atunci cand vor avea pofta de pizza ma vor suna sa o fac eu si nu vor mai merge la  pizzerie pentru ca e mai buna ca acolo. La inceput am crezut ca o spun in gluma doar ca dupa vreo saptamana o prietena m-a intrebat  cand mai fac pizza ca ii este pofta. La fel au facut si altii. Atunci mi-am dat seama si eu ca este cu adevarat buna si ca nu spun doar asa de dragul de a spune. Eu zic sa o incercati si voi daca va face cu ochiul pentru ca nu aveti ce sa regretati.

Pentru a pregati blatul de pizza ai nevoie de:

  • 500g faina
  • jumatate pachetel drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • apa calduta

Pentru umplutura ai nevoie de:

  • sos de rosii
  • sunca presata
  • salam putin picant (eu folosesc salam Student)
  • cascaval
  • ciuperci
  • masline
  • porumb
  • ardei
  • busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau chili praf

 

Mai intai de toate pregatim blatul. Intr-un castron punem  drojdia si sarea si o frecam bine. Punem cantitatea de faina specificata mai sus in asa fel incat sa nu acopere drojdia (adica doar pe jumatate de castron). Peste drojdie turnam putina apa calduta si presaram putina faina amestecand usor cu o lingura de lemn. Dupa ii pregatim un pat cald din haine si il punem la crescut (aproximativ 15 de minute). Dupa ce a crescut, amestecam faina din castron cu drojdia si punem apa calduta cat cuprinde, apoi adaugam si uleiul. Luam aluatul din castron il punem pe masa, pe care am pus deja faina, si incepem sa il framantam (aproximatim 10 minute). Dupa ce e framantat il punem in castron si il punem din nou in patul cald pentru a creste (aproximativ 30 de minute). Intre timp pregatim tava pentru copt pe care o putem tapeta cu putina faina. Intr-o farfurie punem sosul de rosii si adaugam o lingurita de busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau praf de chili (doar jumatate de lingurita de chili daca e praf). Toate le amestacm bine pana cand devin o pasta. Sunca, salamul si ardeiul le taiem felii, cateva masline fara os le taiem rondele iar ciupercile daca nu sunt feliate le feliem. Cand aluatul a crescut il intindem pe masa cu ajutorul sucitoarei. Inainte de asta cuptorul trebuie sa fie preincalzit (eu am cuptor electric si il programez la o temperatura de 160 – 170 grade). Punem aluatul in tava si il punem putin la cuptor. Cand aluatul incepe sa faca  creasca il scoatem sa punem restul ingredientelor. Mai intai punem sosul de rosii, apoi sunca si salamul, apoi maslinele, ciupercile, porumbul, ardeiul si la final cu ajutorul razatoarei, razuim cascavalul si punem peste cateva masline intregi cu os. Totul se pune la cuptor pana cand pizza capata o culoare aurie. Se serveste calda cu ketchup sau cu sos de usturoi.

V-am facut pofta? Daca da, ce mai asteptati? Treceti la treaba!

Comments

comments

3 Responsesto “Pizza de casa”

  1. Star Farm says:

    nu am mai auzit de “masline cu os” . ha haa!

  2. Elisa Bick says:

    Iata ca am dat peste asta pagina web despre Pizza de casa
    | Bunatati din Bucatarie, cautand despre maramu. Acum ce sa zic ca faci
    treaba super. Te invit sa cunosti si saitul http://cazare-maramures.net o pagina despre maramureseni.
    Mult spor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: