Pastrav la cuptor cu legume

Pastrav la cuptor cu legume

De cateva zile am tot poftit un peste bun, facut la cuptor sa iti lase gura apa. Astazi mi-am propus o reteta de pastrav la cuptor cu legume si vin, care a iesit extraordinar.

Pentru a pregati aceasta, aveti nevoie de cateva ingrediente:

  • 2 bucati pastravi proaspeti
  • 1 morcov
  • o lamaie
  • 2 catei usturoi
  • o rosie
  • un ardei gras
  • 1 pahar vin alb
  • 200g ciuperci champignon proaspete
  • rozmarin
  • busuioc
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • boia(dulce sau picanta)

Se curata si se spala pestii(capurile raman dupa preferinta), dupa care se cresteaza pe o parte. Se condimenteaza bine cu sare, piper, boia dulce sau picanta si cu rozmarin. Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei de masline si se unge bine vasul. Peste acesta se pun pestii, in crestatura carora se pun jumatati de felii de lamaie si se pune putin busuioc si 3-4 frunze de dafin. Se curata ciupercile si morcovii si se taie bucati mai mari. Ardeii si rosiile se taie de asemenea felii mai mari. Toate acestea se pun peste pestele intins in vas. Peste se zdrobeste putin usturoi. Peste tot acest amestec se pune 1 pahar de vin alb si se pune la cuptor aproximativ o ora la o temperatura de 210 grade.

Prima data am crestat pestii

Am uns vasul cu ulei de masline, am pus pestele si legumele

Am pus vasul in cuptor si am turnat un pahar de vin alb

Dupa o ora am scos pestele si l-am servit cald

Daca v-am facut pofta puteti incerca si voi, e foarte simplu, rapid si delicios. Mai mult de atat, dupa cum bine stim cu totii carnea de peste este una dintre cele mai sanatoase. Aceasta este foarte slaba in lipide, este foarte bogata in proteine, contine foarte mult fier, fosfor, zinc si e o adevarata mina de vitamine – contine toata gama de vitamina B. Acesta este un aliat pretios in curele de slabire.


Daca ti-a placut aceasta reteta, te rugam lasa un comentariu sau aboneaza-te la RSS feed pentru cele mai noi bunatati din bucatarie.
%d bloggers like this: