Paine cu usturoi

Paine cu usturoi

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat paine cu usturoi. M-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta mai aparte de paine cu usturoi si spun mai aparte pentru ca folosim ceva mai mult decat paine si usturoi. Este grozava, se pregateste rapid doar ca…dupa trebuie sa te speli bine pe dinti caci ramane mirosul de usturoi.

Ingrediente necesare:

  • 1 paine bagheta
  • 10 catei de usturoi
  • 250 de grame de unt
  • suc de lamaie
  • sare, piper, boia iute
  • patrunjel, marar, busuioc
Bagheta o crestezi la intervale de 4cm, insa fara a o taia complet. Usturoiul se curata si se toaca marunt, se amesteca cu untul, verdeata, sarea si mirodeniile. Amestecul se introduce in crestaturile din paine. Bagheta se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 10 minute, se desface folia, dar bagheta se mai lasa la cuptor, la foc mai mic, inca 5 minute.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: