Mar copt

Mar copt

“Un mar pe zi tine doctorul departe de casa!”

Marul este o sursa importanta de vitamine si substante minerale pentru organism. Marul se gaseste peste tot in lume in aproape 10.000 de variante. Marul provine din Europa de Est si din Vestul Asiei, si se pare ca a fost cultivat inca din perioada preistorica. Am citit undeva intr-un articol ca marul incetineste dezvoltarea celulelor canceroase. Marul se recomanda a fi servit inainte de masa deoarece dupa masa, sucurile gastrice nu mai digera bine fructul, acesta fermentand.

Asa ca astazi va propun o reteta speciala de mar copt, pe care la randul meu am primit-o de la o foarte buna prietena si am decis sa o impartasesc cu voi.

Pentru a prepara ai nevoie de:

  • 4 mere
  • Gem de caise
  • Musli cu fructe
  • O bucata de unt

Marul nu se curata de coaja, ci scoatem numai cotorul, curatandu-l bine. Intr-un vas termorezistent punem merele si le punem in cuptorul preincalzit si le lasam la copt. Intre timp pregatim amestecul de gem cu untul si cu musli. Cand marul este aproape copt il scoatem si il umplem cu acest amestec si il punem din nou la cuptor pana cand se caramelizeaza.

Le servim calde, pentru ca reci nu sunt la fel de bune! Va urez spor la treaba si pofta buna!

 

 

Comments

comments

3 Responsesto “Mar copt”

  1. Marius Lazar says:

    …mhm… Delicios… sa apara merele noi, dim pom, nu de pe piatza, si am sa ma conformez retetei…! Sarut mana…!

  2. Whatafy says:

    arata bine, oare si la gust sunt la fel de bune?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: