Inghetata de zahar ars

Inghetata de zahar ars

Aceasta reteta o am de la o vecina a mamei care face niste dulciuri minunate. De foarte multe ori in copilarie primeam inghetata de la ea si de fiecare data ii ziceam mamei ca o sa ma fac eu mare si voi cere reteta, nu de alta dar niciodata nu ma saturam din ceea ce primeam. Atat de buna era.

Uite ce simplu e de facut, ai nevoie de:

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 0 lingutita cu varf de faina
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar pentru a face zahar ars

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 200g zahar si o lingura de  faina. Intre timp preparam zaharul ars.(Punem 5 linguri de zahar la foc mic si cand s-a topit zaharul adaugam un paharel de apa si il fierbem pana se topeste tot zaharul). Punem zaharul ars in cei 600 ml de lapte pe care il adaugam peste compozitia de mai sus. Toate acestea se fierb pe foc. Trebuie insa sa fi foarte atenta ca atunci cand da primul clocot sa iei compozitia de pe foc(daca o lasi mai mult se branzeste). O lasi sa se raceasca foarte bine. Cand compozitia s-a racit batem cele 4 albusuri cu 100 g zahar. Cand sunt batute bine, adaugam compozitia fiarta pe foc si racita peste ele amestecand usor.

Se pune la frigider si se lasa minim 6 ore.

Ca si o sugestie de prezentare, poti sa o tai cubulete, adaugand fructe, ciocolata sau orice alte ingrediente care iti plac.

 

Comments

comments

5 Responsesto “Inghetata de zahar ars”

  1. am mancat si e bestiala!!

  2. Romina Mariaromina says:

    sigur e delicioasa….abia astept sa o gust, sper sa-mi iasa!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: