Gulas pentru iarna

Gulas pentru iarna

Am incercat pentru prima data aceasta reteta impreuna cu mama mea in urma cu aproximativ 5 ani iar de atunci este nelipsita din camara noastra. Facem in jur de 3 portii sa avem pentru iarna pentru ca alaturi de friptura este nemaipomenit. Astazi m-am hotarat sa impartasesc aceasta reteta si cu voi pentru ca si asa este sezonul in care ne umplem camara cu bunatati.

Daca va hotarati sa il incercati, atunci veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru o portie:

  • 17 gogosari rosii mari
  • 3 bucati de ardei iute
  • 1 telina mare
  • 3 cepe
  • 100g zahar
  • 50g otet
  • 1l bulion
  • sare, aspirina

Gogosarii ii spalam ii scoatem semintele, telina o curatam la fel si ceapa. Toate aceastea si cei 3 ardei iuti se macina. Intr-o oala le punem la fiert cu 1l de bulion. Fierbem amestecul pana se vede fundul cratitei (lingura lasa urma in amestec). Apoi adaugam zaharul si otetul il gustam si punem sare dupa gust. Il mai fierbem cateva minute si il punem in borcan iar deasupra pisam o aspirina. Pentru borcanele pregatim un pat cald si le punem acolo pana a doua zi. A doua zi, le scoatem si le bagam in camara si le pastram pentru iarna cea friguroasa care va veni. Noi, le servim de obicei asa cum v-am mai zis si mai sus alaturi de friptura incalzind compizitia.

Comments

comments

One Responseto “Gulas pentru iarna”

  1. tocmai ce am mancat aceasta bunatate! ce pot sa zic?! pur si simplu delicios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: