Crispy Strips

Crispy Strips

Reteta celor de la KFC este secreta. Cu siguranta reteta aceasta nu va fi la fel cu cea a lor, insa atunci cand ai pofta si distanta pana la cel mai apropiat KFC este destul de mare, incerci sa te descurci in bucataria ta, si incerci sa ajungi cat se poate de aproape de reteta originala.

Am incercat mai multe variante de Crispy Strips insa nu toate au iesit atat de gustoase ca cea pe care urmeaza sa o dezvalui.

Pentru a pregati Crispy Strips ai nevoie de:

  • 1 kg piept de pui
  • 4 oua mari
  • 4 cani fulgi de porumb
  • 3 linguri de amidon
  • Sare si piper

Este foarte important sa marinezi carnea foarte bine inainte de a o praji. De aceea trebuie tinuta la marinat minim 8 ore(eu de obicei o pregatesc de seara si o las peste noapte la frigider) pentru ca atunci carnea este  mai “pufoasa”, daca pot sa spun asa.

Pentru marinarea carnii ai nevoie de:

  • O cana si jumatate de lapte
  • 3 linguri praf de usturoi
  • 3 linguri sos de chili de la Vifon ( atentie insa ca este foarte picant, daca nu va plac asa picante puneti mai putin sos)
  • 2 linguri paprika
  • O lingura piper
  • O lingura vegeta
  • O lingurita oregano

Mai intai de toate punem carnea la marinat, taiata in feliute cat mai subtiri si o lasam peste noapte in frigider, bineinteles. Dupa ce luam carnea de la marinat, pregatim amestecul prin care trebuie data carnea inainte de a o parji. Batem ouale si adaugam fulgii de porumb (nu adaugam toti fulgii ci numai atat cat trebuie pentru ca acest amestec sa fie mai gros) si amidonul. Sosul va iesi mai gros pentru ca fulgii sa se prinda cat ma bine de carne. Dupa ce se da prin acest amestec il mai dam si prin restul de fulgi bine maruntiti. Pe foc intr-o tigaie adanca punem ulei si atunci cand uleiul este fierbinte prajim Crispy Strips in baie de ulei. Sunt bune sa le servesti calde pentru ca daca stau mai mult timp dupa ce s-au prajit nu mai sunt atat de crocante.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: