Ciorba de legume cu piept de pui

Ciorba de legume cu piept de pui

La noi in casa se mananca foarte multa ciorba. Aceasta este una din multele retete pe care le pregatesc si care este pe gustul familiei mele.

La aceasta ciorba ai nevoie de:

 

  • Jumatate de piept de pui
  • 4 morcovi
  • 2 cartofi (nu foarte mari)
  • 100g mazare
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 l apa
  • Sare, vegeta, otet dupa gust

Pentru inceput curatam cartofii, morcovii, ceapa. Pieptul de pui il taiam cubulete sau feliute subtiri. Morcovii ii taiem cubulete, rondele (arata mai bine taiati in forme diferite). Cartofii ii taiem tot cubulete doar ca ceva mai mari. Ceapa o taiem solzisori.
Intr-o cratita punem uleiul si ceapa. Calim ceapa 2-3 minute dupa care adaugam carnea, morcovii, cartofii si mazarea. Acestea toate le inabusim aproximativ 5 minute la foc mic. Adaugam cei 2 l de apa sare, vegeta dupa gust si o lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa fiarba, luam spuma cu ajutorul unei palete. Dupa ce ciorba este fiarta eu o acresc cu otet. Se serveste calda.
Daca doresti poti sa adaugi si smantana in aceasta ciorba. Eu nu pun in toata, ci ne punem fiecare in farfurie pentru ca mie mi-o place mult mai mult fara smantana.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: