Chec pufos

Chec pufos

Checul este bun oricand. Dimineata la micul dejun o felie de chec cu siguranta va indulci ziua celor care il vor savura.

Pentru asta ai nevoie de:

  • 9 oua
  • 11 linguri de apa calduta
  • 9 linguri de ulei
  • 21 linguri de zahar
  • 20 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • Bicarbonat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu mixerul albusurile pana stau pe paleta mixerului. Pe rand adaugam apa calduta, uleiul, si galbenusurile. Adaugam tot cate 2 linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare. La final adaugam faina mixand usor, si sa nu uitam de bicarbonatul care il stingem cu putin otet si il bagam in compozitie. Dupa ce compozitia este omogena luam intr-un castronel  vreo 6-7 linguri din compozitie si o amestecam cu cele 2 linguri de cacao. Forma de chec o tapetam cu faina dupa care turnam compozitia iar deasupra cu ajutorul unei linguri punem compozitia cu cacao. (Ai nevoie de 2 forme de chec pentru ca reteta este pentru 2 checuri). Punem checul la copt 30-40 de minute. Noi il servim alaturi de gem de capsuni.

 

 

Comments

comments

One Responseto “Chec pufos”

  1. Alexandra Birtea says:

    buna ziua am citit acum reteta dumneavoastra, ma intereseaza dar as vrea sa stiu dupa ce batem albusurile punem totul peste albusuri si amestecam la un loc?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: