Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Nu cunosc persoana care sa nu iubeasca cartofii. In aceasta combinatie cu siguranta ca ii va iubi si mai mult. Este o reteta ideala atunci cand primesti musafiri  si nu stii cu ce sa ii servesti la masa.

Pentru asta ai nevoie de:

  • 1 kg cartofi
  • 7 oua fierte tari
  • Smantana
  • Carnat
  • Putina margarina
  • Vegeta, sare, piper dupa gust

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert intr-o cratita cu apa si sare. Trebuie fierti 25-30 minute, pana intra furculita usor in ei. Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs intr-un strecurator iar dupa ce s-au racit putin ii curatam de coaja si ii taiem rondele nici foarte groase nici foarte subtiri. Intre timp punem ouale la fiert, apoi le curatam de coaja si le feliem. Taiem carnatul feliute.

Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite, incepem sa aranjam reteta. Pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu putina margarina.

Punem primul strat rondele de cartofi, urmeaza feliutele de oua, apoi adaugam carnatul rondele si peste un strat de smantana. Repetam operatiunea pana cand se termina ingredientele dar trebuie sa avem grija ca ultimul strat sa ramana cartofii. Peste cartofi punem un strat mai gros de smantana amestecata cu sare, vegeta si piper. O introducem la cuptor 25-30 de minute pana prind o crusta aurie. Se serveste cald.

 

 

 

 

Comments

comments

One Responseto “Cartofi Frantuzesti”

  1. emil says:

    wooow…astia sunt preferatii mei!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: