Budinca de zahar ars la cuptor

Budinca de zahar ars la cuptor

Sambata m-am tot gandit sa pregatesc ceva dulce, dar nu ma puteam decide ce sa fac. Brusc mi-am adus aminte de budinca de zahar ars pe care mi-o facea bunica. Atunci am pus mana pe telefon si am sunat-o pe bunica sa ii cer reteta. Ea mi-a explicat exact ce trebuie sa fac, dar totusi am avut emotii, pentru ca eu nu mai facusem aceasta budinca nicodata iar bunica nu era langa mine sa imi arate. Mi-am facut insa curaj si am inceput sa caut cele necesare. A iesit ceva foarte foarte delcios, cum se zice te lingi pe degete asa de buna a iesit. O recomand tuturor celor care vor sa isi incante familia cu ceva super delicios!

Pentru a o pregati am avut nevoie de:

  • 10 oua
  • 8 linguri de faina
  • 1 cana zahar(pentru zaharul aras)
  • 18 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • 1l lapte
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • Praf de copt

Intr-o cratita mare punem o cana de zahar si o punem la foc mic. Cand zaharul s-a topit avem grija sa tapetam peretii cratitei uniform cu zaharul topit(conform pozei de mai jos). Intre timp 5 oua intregi le frecam cu 10 linguri de zahar peste care turnam 1l lapte si zaharul vanilat Bourbon, amestecand usor. Toate acestea le punem in cratita cu zaharul topit si le bagam la cuptorul preincalzit la 150 grade si o lasam pana cand prinde o pojghita aurie, aproximativ 30 de minute. Ne apucam sa pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri si albusurile le batem spuma(cand te apuci sa le bati adaugi putina sare,pentru ca se bat mai bine) si cand sunt batute bine adaugam cele 8 linguri de zahar pe rand, cele 3 linguri de apa si galbenusurile mixandule bine. La final adaugam cele 8 linguri de faina si putin praf de copt pe care il stingem cu putin otet si amestecam usor cu o lingura de lemn de jos in sus pentru ca blatul sa nu se lase. Scoatem de la cuptor budinca si turnam blatul uniformizandul cu grija, dupa care il bagam din nou la cuptor. Cand blatul primeste o culoare aurie insemna ca este copt, mai putem verifica asta si cu ajutorul unei scobitoare. Introducem scobitoarea in compozitie iar daca iese curata inseamna ca este coapta. O scoatem de la cuptor si o lasam pana se raceste bine apoi cu ajutorul unei tavi rotunde pe care o punem peste cratita intoarcem prajitura. Se poate orna cu frisca daca doresti, dar dupa parerea mea e mai buna fara, deoarece se simte mai tare gustul de zahar ars.

 

 

Comments

comments

2 Responsesto “Budinca de zahar ars la cuptor”

  1. Adrian says:

    E delicioasa, confirm!!!

  2. Cris says:

    Felicitari pentru reteta! De-abia astept sa o incerc. E mai mult decat gustoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: