Aripioare picante

Aripioare picante

Intr-o  zi am avut chef sa mananc niste aripioare. Nu stiam nici o reteta exact decat cea clasica prajite/inabusite cu vegeta. Si atunci mi-am zis sa incerc ceva nou. Zis si facut.

Pentru a le pregati ai nevoie de:

  • 1 kg aripi de pui
  • 2-3 linguri de chili
  • 1 lingura de vegeta
  • 1 lingura de piper
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita praf de usturoi

Pentru inceput am taiat aripile in bucati, le-am pus intr-un castron si peste ele am pus condimentele pe care le-am enumerat mai sus. Dupa ce am avut grija sa le condimentez uniform pe fiecare, le-am lasat sa stea 2 ore cu condimentele pe ele la frigider. Dupa doua ore le-am scos din frigider. Intr-o tigaie mai adanca am pus mult ulei, iar cand acesta a fost fierbinte le-am pus la prajit. In timp ce se prajesc cu o paleta le-am intors de pe o parte pe alta pana au primit o crusta aurie. Noi le servim alaturi de cartofi prajiti/piure/natur. Se servesc calde dar pot sa spun ca sunt la fel de bune si reci.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: